Move & Joy - bewegen voor peuters

Kinderen zijn van nature graag in beweging en halen veel plezier uit het bewegen! Vanuit deze gedachte ben ik, Maaike Jager, in 2012 Move & Joy op het Kinderdagverblijf Heppie begonnen. Move & Joy is gericht op spelenderwijs bewegen door middel van spelen en ontdekken.

Sinds 2007 ben ik een vast gezicht binnen het kinderdagverblijf en heb ik jaren als groepsleidster op de Heppie groep gestaan. Na 10 jaar vond ik het de hoogste tijd om mijn passie achterna te gaan, zodoende heb ik afscheid genomen als pedagogisch medewerker en heb ik mijn focus verlegd naar bewegen en sport, voor met name de jongste kinderen.

Iedere dinsdag- en donderdagochtend neem ik kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar, 30 minuten mee. Tijdens deze lessen is mijn insteek om in te spelen op de interesses en mogelijkheden van jouw kind en ze spelenderwijs uit te dagen, om zo bewegen nog leuker te maken. Dit door middel van muziek (dans), maar ook door klein en groot materiaal, zoals ballen, staptegels, hoepels, pittenzakjes, klimkussens, evenwichtsbalk, matten, glijbaan etc. Kinderen ontdekken verschillende soorten materiaal en worden door middel van spel uitgedaagd om te bewegen. Daarbij vind ik het belangrijk dat kinderen hun eigen mogelijkheden leren kennen, durven om een stapje verder te gaan en daardoor steeds meer zelfvertrouwen krijgen. Tot slot komen ook sociale vaardigheden aan bod, door samen te spelen, te delen en elkaar te helpen.

Komt jouw kind ook op dinsdag of donderdag op Kinderdagverblijf Heppie, en wil je graag dat hij/zij ook mee doet, stuur dan een mail naar movenjoy@hotmail.nl. Natuurlijk mag hij/zij eerst twee keer gratis meedoen! Daarna zullen de kosten 25,- euro per maand bedragen (4 keer Move & Joy in 1 maand), of 6,25 per keer, als je jouw kind twee keer per week wil laten meedoen.

Komt jouw kind niet op bovenstaande dagen of ben je op zoek naar een uitdaging voor jouw én je kind samen? Wil je zelf ook genieten van het bewegen en ondertussen je kind kennis laten maken met de 11 meest populaire sporten van Nederland? Dan heb je geluk! Want je kunt ook meeslingeren in de jungle van het multisport-programma van Monkey Moves. Nieuwsgierig geworden, kijk dan snel hier: www.monkeymoves.nl/groningen

Met sportieve groet,
Maaike Jager

 

 

 


Maaike Jager

Sociaal ondernemer regio Groningen

MonkeyMoves.nl | Tel.: +31 6 40 59 70 28 (persoonlijk) | Tel.: +31 888 377 619 (algemeen) Mail: maaike@monkeymoves.nl

 

 

 

 

 

  

Pin It