Over KDV Heppie

Ons kinderdagverblijf is opgericht in 2002 en is sinds september 2005 gevestigd binnen de muren van het prachtige pand van Menzis aan het Winschoterdiep 70 in de nieuwe wijk het Europapark aan de zuidoostkant van Groningen. Kinderdagverblijf Heppie ligt op een steenworp afstand van de binnenstad en ligt nabij de Euroborg, woonwijk De Linie, de Oosterpoort en het Helperpark. Op loopafstand van het station Europapark.

Team 

Kinderdagverblijf Heppie werkt met een vast team van enthousiaste medewerkers. Dit betekent dat de kinderen een vertrouwd gezicht zien als ze bij ons gebracht worden. In de afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat dit de kinderen, ouders/verzorgers en onszelf een goed gevoel geeft en rust en continuïteit biedt in de eerste levensjaren. Onze vaste deskundige en enthousiaste groepsleiding varieert in de leeftijd  van 20 t/m midden 50 jaar en zijn tevens in het bezit van het EHBO-diploma. De leiding is in handen van Heleen Nieland. Voor de planning en overige zaken kunt u contact op nemen met Linda Mertens-Schuiling.  


Mocht u nieuwsgierig zijn naar onze medewerkers dan verwijzen wij u graag door naar het smoelenboek, in ons fotoalbum.

Beleid

Wij verzorgen dagopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Binnen kinderdagverblijf Heppie  bevinden zich 2 verticale groepen van 16 kinderen. Waarbij moet worden vermeld dat de groepsruimtes zeer ruim zijn opgezet.Ons beleid is erop gericht om kinderen een vertrouwde en veilige leef- en speelomgeving te bieden die aansluit bij de behoefte van ouders/verzorgers en kind. Wij proberen hierin zoveel mogelijk aan te sluiten op de opvoedingssituatie thuis. Wij werken vanuit een duidelijke visie, geformuleerd in het pedagogische beleid dat u op locatie kunt inzien in de map op de gang. Ons pedagogische beleid is gebaseerd op de theorie van Marianne Riksen-Walraven.


In ons kinderdagverblijf zijn wij op een creatieve en speelse manier bezig met de ontwikkeling van onze kinderen. Daarnaast hebben wij de Heppie kring opgericht voor kinderen vanaf 2½ jaar. Een prettige bijkomstigheid is dat hierdoor de overgang naar de basisschool makkelijker zal verlopen.  Voor een indruk kunt u kijken in ons fotoalbum.


Ieder kind heeft zo z'n eigen ritme. Om structuur en rust te bieden hanteren wij wel vaste momenten voor eten, drinken en slapen. Natuurlijk blijft er genoeg tijd over om binnen en buiten te spelen en creatief bezig te zijn.


Om de individuele ontwikkeling bij te houden en te bespreken krijgt u een mentorleidster toegewezen. De belevenissen worden bijgehouden in het dagboek of maandverslag van uw kind. Ook worden er jaarlijks kindverslagen gemaakt die u desgewenst kunt bespreken in een 10-minuten gesprek. Uiteraard is er in de dagelijkse overdracht voldoende ruimte om het wel en wee van uw kind te bespreken.

Ervaringen van klanten

  • Marleen Boer, moeder van Lukas (2).
    “Van te voren stel je als ouder een lijstje op met zaken waaraan een goede opvang moet voldoen. Voor ons was het spelaanbod belangrijk, professionele, pedagogische en persoonlijke aandacht, warmte en zorg vanuit de leidsters en een zorgvuldige omgang met voedsel en hygiëne. De Heppie voldoet daar allemaal aan. Maar wat nog veel belangrijker is, is het plezier van je kind waarmee hij naar de opvang gaat. Lukas vindt het geweldig om te spelen met zijn leeftijdsgenootjes, met ander speelgoed dan thuis te spelen, nieuwe dansjes en versjes te leren, te knutselen en thuis te kunnen komen met grote verhalen over wat hij allemaal beleefd heeft. Een professionele basis met daarbovenop lieve en enthousiaste leidsters; helemaal heppie met de Heppie!
  • 1
  • 2
  • 3

get('twitter')) == 1) { ?>